Versenyek várják a soproni gombozókat

Az előttünk álló időszakban számos verseny kerül megrendezésre, mi pedig nagyon szeretünk játszani, és reméljük, minél több versenyre el is jutunk.

Elsőként közeledik egy szektoros Budapest Bajnokság, március 21-22-ei hétvégén. Még egyelőre nem tiszta, hogy a két nap közül melyik lesz egyéni és melyik csapatbajnokság. Izgatottan várjuk a kiírást. Azt hiszem, kiváló próba lehet ez a verseny a nagyobb volumenű megpróbáltatások előtt.

Április 18-án szombaton Sopronban, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium ad otthon a harmadosztályú csapatbajnokságnak. Bár elő csapatunk sikeresen feljutott a pályázati határi utáni versenyen, így aztán a fiataloknak adatik meg a lehetőség, hogy hazai pályán, akár szülők és cimborák előtt bizonyítsák bátorságukat és szektoradó képességüket. Kell-e ennél nagyobb fejes ugrás a mély vízbe? Egyből a felnőttek mezőnyében lehet próbálkozni, sőt nem csak egyéni szinten fontos a szereplés, hanem a klub nevét viszik a fialok reméljük minél tovább! Ezen a versenyen a klub színeiben Schuster Roland, Füzy Csaba, Böcskei Barnabás és Böcskei Imre nem léphetnek pályára, hiszen nekik kötelezettségük van az NB 2-ben.

Ki ne hagyjam, hogy a hazai rendezésű csébé másnapján egy nyílt nevezésű Vasi Kupa keretein belül várja a gombfutballistákat Szombathelyen Benkő János és az NB 1-ről ott maradott játékosok.

Május 9-10-én rendezi a MALSZ az idei évben az első kanyart a másodosztályú csapatbajnokságban. Kicsi csapatunk tavaly hősiesen kiharcolta a második helyezést, ezzel jogot formált a feljutásra. Új igazolásunk a Schuster Roland reméljük lendületet tud adni csapatunknak! A szintén háromszáz pont feletti Füzy Csabára is számítunk. Böcskei Barnabástól az ígéret már megérkezett a szabadság kikérésére. Imi pótlása viszont már most szükségessé válik. Csorba Gábor, Rácz Ferenc és Inczédi Gergő mellett akár a fiatalság is vállalja a beugró szerepét. Hiszen a másodosztályban már négy pályán kell egyszerre szerepelnie a SMAFC gombozóinak, és az sem árt, ha egyszer-kétszer pihenőre térhetünk, azaz sose gond, ha van aki be tud ugrani egyik-másik hős helyett.

A tavaly záró akkordjaként pedig szerepel még egy egyéni OB a naptárban. Az év legrangosabb versenye nem csak azért rendkívül fontos, mert erős a mezőny, ami részt vesz rajta, hanem azért is, mert ez a verseny különös hangsúlyt fektet az utánpótlás korú gombozók versenyeztetésére, így lehetőség nyílik gyerekeink előtt a bizonyításra.