Váradi Marci Lakitelken járt

November 16-17-i hétvégén került megrendezésre a Tőserdő Kupa a Lakitelki Népfőiskolán. Úton a helyszín fele elgondolkodtam azon, hogy mit várok el magamtól, magabiztos voltam és arra is gondoltam, hogy eleinte a versenyen inkább csak tanulni fogok az ellenfeleimtől.

Az első nap svájci lebonyolítás volt Tóth László sporttársunk vezetésével. Első meccsemet Dávid László ellen játszottam. Küzdöttem, de 0:3-ra kikaptam. A következő mérkőzést Szabó Márton ellen vívtam. Szoros volt, de végül 1:2 lett a vége. Ezután következett Farkas Gábor bácsi elleni meccsem, igyekeztem de végül 0:3 eredménnyel zárult. Ezt követően Trischler Róbert ellen léptem pályára. Vért izzadtam mert jó formában volt, a küzdelem 0:4-gyel zárult.

Az ebédszünet után Gyorzsán Zoltán volt az ellenfelem. Szoros mérkőzés zajlott a pályán, 0:1 lett az eredmény. Következett a régóta várt mérkőzés, a családi rangadó. Édesapámmal nagyon jó hangulatú meccset játszottunk, de mint tudjuk ő jó játékos. Keményen küzdöttem, de 0:2-vel diadalt aratott. A nap utolsó mérkőzését Debreczy Zozó ellen játszottam. Ismét egy hangulatos meccs volt, de nem túl szoros 1:3 eredménnyel ért véget.

Meccsek végeztével következett a pihenés. Vacsora után elmentem a komplexum fürdőjébe úszni és termálfürdőzni, 3 óra elteltével visszamentem a szállodaszobába és eltettem magam másnapra.

Második nap eljött a kategóriás lebonyolítás. Első meccsemet Maczelka Árpád ellen játszottam. Jó formában volt ellenfelem, 1:6-ra nyert ellenem. Ezt követően Szatmári Ferenc ellen léptem pályára. Nem volt szoros, 0:4 lett a vége. Ezután következett Balázs Máté elleni mérkőzés. Ismét erősebbnek és ravaszabbnak bizonyult ellenfelem, szintén 0:4-re kaptam ki. Első pihenőmet követően Vargha Ákos ellen álltam asztalhoz. Első percekben szép gólt lőttem neki, de a meccs utolsó percében sikerült kiegyenlítenie, 1:1 lett az eredmény. Ebédszünet után következett egy visszavágó Szabó Márton ellen. Jó hangulatú mérkőzést játszottam ismét vele. Küzdöttem, de megvert 0:2-re. Ezután következtek a helyosztó mérkőzések. Második pihenőmet követően ismét egy visszavágó következett. Ezúttal Farkas Gábor bácsi volt az ellenfelem. Helyzetekben gazdag meccs volt, ismét 0:3-ra kaptam ki tőle. Elérkezett az utolsó mérkőzés, amit Maczelka Fanni ellen játszottam. Az első percekben sikerült gólt szereznem, de az utolsó percben egyenlített. Így a rendes mérkőzés 1:1 lett, tehát szétlövéssel kellett eldöntenünk a meccs kimenetelét. Szektoros szétlövéseket követően a közelségivel sikerült diadalt aratnia.

Igaz hogy nem szerepeltem túl jól, de ennek ellenére győzelemnek éltem meg a versenyt, mert a tapasztalatszerzés is győzelmet jelent számomra. Mindemellett nagyon jó hangulatban telt ez a hétvége, nagyon jól éreztem magam. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Nagy Attila sporttársunknak a verseny megszervezéséért! A további versenyeken is ugyanilyen elszántsággal, lelkesedéssel és kitartással fogok részt venni. Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen komoly versenyen képviselhettem Sopron csapatát. Ezt a versenyt csak ajánlani tudom! Remélem, hogy jövőre az egész csapat el fog jutni a Tőserdő Kupára!

Váradi Márton, a SMAFC Szektorlabda Szakosztály budapesti játékosa