Új taggal és új serleggel bővült a szakosztály

A Budapest Bajnokság szombati, egyéni versenyén vettünk részt ketten a soproni SMAFC Szektorlabda szakosztályából. Váradi Márton gombozónak bár van kötődése édesapja révén a szigetszentmiklósi gombfoci klubhoz, valami oknál fogva viszont hozzánk igazolt, a mi klubunkban versenyez.

Élete első komoly versenyén rögtön csobbant egy jó nagyot a mély vízben. A versenykiírás szerint open lebonyolítás volt, azaz csigavonalban voltak csoportokba szétosztva a játékosok. Így minden kategória képviselőjével meg kellett mérnie tudását a nevezőnek. Marci olyan szektornagyságok ellen játszhatott, mint Bottyán Zoltán, Debreczy István, Siska János. Ellenük már az is élmény, ha az ember végignézheti a támadásvezetésüket. További ellenfelek voltak még Bánfalvi Szabolcs, ifjabb Primon Csaba, Vargha Ákos és Marci fiú saját édesapja. Dicséret illeti a legényt, mert Horváth Botond-féle kitartással, lendülettel, ment, csinálta, várta a következő meccset. Külön szót érdemel az hír, Marci megrúgta első gólját hivatalos MALSZ-os versenyen. Csak így tovább, legközelebb pontszerzés is lesz!

Inczédi Gergő kipihenten érkezett a versenyre. Első meccsén a Lukács Lászlóval gombozhatott. Lacikának valamiért nem jöttek a támadó szektorok, 1:0-ás győzelem. Szatmári Tomival egy végtelenül vidám, amolyan felkészüli meccsnek is beillő találkozót játszott, két szép gólt bevert. A pihenő lehetett volna jobb hatással is Gergőre, fél óra után ugyanis Tüsi volt a következő ellenfél, aki taktikusan és pontosan szektorozott, vezetést is szerzett, Gergőnek meg elment a kedve az élettől is. Terjék Zsolti barátságosra vette a figurát, 3:3, Dobos Ati ellen szintén príma hangulat volt, 0:1 és a Szirmay Bandi bá sem feszegetett kényes kérdéseket, csak a kapus mögötti hálót akarta kilyukasztani az öreg, ötször.

A kategóriás rájátszásban nyolcan vettek részt a 150 alattiak. Marci csoportja negyedik helyén zárt, és Rácz Ferivel nyomhatott egy zárómeccset. Feri annak idején sokat tett a soproni gombfociért, most Marci ellen kiszakadt a gólzsák. Gergő két győzelemmel, egy vereséggel a csoportja második helyén zárt. A másik csoport szintén másodikjával, Fazival nyomhattak egy bronzmeccset. A Jurcsik versenyen is egymás ellen zárták a tornát a felek, ott Fazi volt a győztes, itt Gergőnek jött ki a lépés, így ő lett a Budapest Bajnokság mnk harmadikja.