Szombathelyen vendégeskedtünk a házibajnokságon

Az NB 1-es fordulóra készülvén formaidőzítő házibajnokságot rendezett a Vasi Gombfoci Egyesület Herényben. A Csokonyavisonta játékosai mellett mi is meghívást kaptunk erre a gombozásra. Hat soproni gombozó képviselte klubunkat, ketten a junior, négyen pedig a felnőtt bajnokságban indultak.

A kicsiknél összesen öt induló volt. Ők egy teljes kört játszottak, mindenki mindenkivel egyszer, és a helyosztó mérkőzésekkel zárult a torna.

Horváth Réka hősiesen védekezett, egy szép döntetlent össze is hozott frissen pucolt lila gombjaival. Az utolsó körben túl nagy feladat hárult a kicsi lányra, a tesót verő nagy esélyes ellen ha nyer, akkor ő a bronzmeccsen, Boti a döntőben zárhatott volna. Ekkora terhet még felnőtt fejjel sem lehet könnyen elviselni, pláne gyerekként. Réka az ötödik helyen zárt.

Horváth Boti kicsit álmosan kezdett. Az odafele úton megbeszéltük, hogy nincs izgulás, nincs idegeskedés, csak gombozunk egy jót. Az első meccsen a komoly ellenfél talán kicsit korán érkezett meg a fiúnak. A gombok talán túl lettek pucolva, mert többször is átbukfenceztek a labda felett. További egy döntetlenjével végül a bronzmeccsen bizonyíthatott. Ezen a meccsen mi a pálya körül jobban izgultunk mint a két kis legény, akik játszottak. Boti egyszer, majd még egyszer betalált. Megérkezett a Vasiak csupa szív, mindenkit motiváló, tanácsoló játékosa, ellenfelünk hamar szerzett is egy gólt, sőt, még az egyenlítéshez is volt helyzete. Sokak szerint az óra elromlott, hogy még mindig nem csipogott. Hatalmas sóhajok mellett végül véget ért a mérkőzés, Botond bronzérmes lett!

A felnőtteknél a húsz résztvevőt négy darab öt fős csoportba osztotta a versenyigazgató. A kvintettekből minden legjobb kettő jutott be a top nyolcas legjobbak közé, a többiek pedig az alsó ágon gomboztak tovább a minél jobb helyezésekért.

Böcskei Barnabás nem sokat szórakozott, csoportelsőként minden kétséget kizáróan jutott tovább a legjobbak közé. Ahol első ellenfelének a tavalyi címvédő érkezett. Barna gyorsan gurított hármat, igaz izgulós lett a vége, de nyert. Később, mikor újra eljutottam azokhoz a pályákhoz, már az elődöntő utáni szétlövést játszották, ahol Debreczy Pisti bizonyult jobbnak. Barna végül a legjobbak között a negyedik helyen végzett. Magyarázat persze erre i volt: így, mert nem dobogós, legalább nem tudja meg ország-világ az NB 2 előtt, hogy mekkora nagy forma a fiú igazából.

Böcskei Imi a második csoportkörben brillírozott, csoportja másodikjaként jogot szerzett az alsóházi bronzmérkőzésre, amit be is húzott. Ez összesítésben a 11. helyezést jelentette.

Füzy Csaba szépen indította a bajnokságot, gurított egy laza ötöst a kis Benyáknak, aztán a továbbjutásról döntő Éder Csaba elleni meccsen nem minden úgy alakult, ahogy kellett volna. Ahol szükség lett volna egy pontos passzra, ott túlcsúszott a labda, ahol pedig óvatoskodott a Füzke, ott meg letapadt a játékszer. A szerencse ezen a napon nem állt a Füzke mellé.

Inczédi Gergő pedig kipihenten, tiszta ruhában, tiszta tekintettel jelent meg a versenyen. Sportszerű magatartásán kívül sok más jó dolog nem mondható el a vasárnapi teljesítményéről. Na de majd az NB 2-n!