Szombathelyen gomboztunk az NB1 másnapján

Bevett szokás szektorlabda körökben, hogy az év négy darab NB1-es fordulója szombatra esik, és amennyiben elutazott a mezőny olyan jó messzire, akkor másnap rendeznek a jelenlevőknek egy nyílt nevezésű ranglistapontszerző kategóriás versenyt. Így történt ez Szombathelyen is, ahol is a klub történetének első NB1-es fordulója után a 7. vas megyei bajnokság következett.

Négy versenyzőnk próbált szerencsét ezen a versenyen. Közülük a legtöbb ponttal rendelkező Füzy Csaba a másodosztályúak mezőnyét erősítette. Ifjabb Farkas ellen szép gólt lőtt, de ez kevés volt (1:3), az öreg Steller ellen akár a győzelem is összejöhetett volna (0:0), a Rácz Feri ellen viszont minden helyzet kimaradt, ellentétben a túloldalon (1:2), Barnus ellen aztán kijött a lépés (2:0), Najror Zoli ellen aztán fokozódott a tempó (1:0), Dávid László viszont megálljt parancsolt a menetelésnek (0:2), Rákos Norbi ellen csoda kellett volna (0:3), Dr. Havas ellen pedig megérkezett a csoda (3:2), Serák Gyuri ellen talán a fáradtság érződött (0:2), de Szirmay Bandi bá elleni iksz a hősies helytállást jelenti (0:0), zárásként pedig az Angler-zárat nem sikerült feltörni (0:0). Füzke mérlege 3-3-5, ami ebben a mezőnyben kifejezetten szép, és dicséretes teljesítmény, mert megmaradt a 300 pont feletti tagság.

Böcskei Barnabás ezt a versenyt sem izgulta túl. Ha kellett hozta a kötelezőt, ha meg úgy alakult, lazázott egyet, vagyis hogy rápihent a következőre. Indításnak Barna kapott egy Koczor Janit (1:3), mert időben jött az ébresztő Bodó bácsit el is kente (2:1), Gyenes Gábor ellen a két szép gól kevés volt (2:3), Füzke ellen most nem volt kontra (0:2), gondolhatnánk, hogy leeresztett a fiú, de pedig ő pont erőt gyűjtött, így sikerült a Kondor Balázs (3:2) és a Kelemen Zoli (3:2) elleni két győzelem. A Trecsi bácsi elleni döntetlent (2:2) vastag betűkkel írjuk be a versenyző almanachjába! Illés Peti ellen megint nyert a fiú (3:2) aztán erősebb vizekre sodorta az élet, illetve a sorsolás a legényt, Rákos Norbert (0:2), Moldován Károly (1:3), és Komáromi Zsolt (2:3) elleni meccsek ugyan nem sikerrel végződtek, de kiváló felkészítésül szolgáltak az nb2 csapatbajnokságra. Sőt, jegyezzük meg, hogy COMA a meccs után elismerően nyilatkozott a fiúról, döntetlen állásnál ugyanis maga vallotta be, hogy közelségi szöglet jár ellene. 4-1-6-os mérleg mellé, kérünk egy Fair-play díjat is!

Imi bácsi szekere elég lassan indult be, az is tény, hogy erős ellenfelekkel kezdett, és elvitathatatlan tény, hogy utána viszont belelendült. Donáth Tibor ellen még nem ébredtek meg a hamburgi gombok (0:2), aztán az Angler zárat itt sem sikerült feltörni (0:0), Deme Gyula ezúttal elég jó napot fogott ki (1:3), az Inczédi elleni döntetlen az ellenfélnek hízelgő (1:1), aztán amikor Imi beindult, akkor hiába jön Papp-Taki (2:0), hiába lő nagyokat a Steller papa (0:0), Uli Stein mind kivédi. Najror Zoli ellen jött egy kis pihi (2:4), és egy szép győzelmi sorozat: Kelemen Zoli (4:1), Rácz Feri (1:0) és Simon Feri (1:0) ellen. Utolsó parádésra sikerült, főleg a kapus kiemelkedő teljesítményétől lesz emlékezetes a siker. A nap legvégén Major Pista (1:6) kilőtte ami még benne maradt. Imi pedig 4-3-4 mérleggel négyes holtversenyben végzett. Hosszas matekozás után pedig a Buchholz-szabály illetve a gólarány, na meg a csillagok kedvező állása alapján versenyzőnk a harmadosztályú minősített kategória második helyén végzett. Gratulálunk a dobogós helyezéshez!

Gergő ma eljött egyet gombozni. Feltett szándéka volt, hogy nem húzza fel magát semmin. Olyannyira nyugodt maradt, hogy a szükséges és remélt győzelmek is elcsúsztak a meccs végére. Minden bizonnyal lesz ennél még jobb is.