Rólunk

A gombfoci egy magyar eredetű gyermekjáték, és a hosszú évtizedek alatt nem csak megmaradt a Kárpátmedence játékának, hanem a felnövő ifjúság megőrizte gombjait, átmenekítette a játék örömét a felnőtt korba. A felnőttek játékaként alakult ki a szabályaiban passzolást is lehetővé tevő szektorlabda.
A SMAFC egyesületének keretein belül prof. dr. Takáts Péter tanárelnök idejében indult meg a sportszerű gombozás. Ahhoz, hogy részt vehessünk az országos versenyrendszerben, szakosztállyá kellett válnunk, a SMAFC pedig minden lehetőséget megadott számunkra a rendszeres szektorozáshoz, az eredményes felkészüléshez.
2011-ben csatlakoztunk a Magyar Asztali-labdarúgó Szövetséghez, és azóta folyamatosan veszünk részt versenyeken. Szakosztályunk rendkívül eredményes: a 2017-es évet az NB II. csapatbajnokság mezőnyében töltötte, egyéniben pedig vannak másodosztályú és harmadosztályú minősített játékosaink is. Ne feledkezzünk meg a fiatalokról sem, az elmúlt hat évben három alkalommal soproni gyerkőc lett az ország legjobb juniorja!
Egy kiváló csapat, pezsgő klubélet, szenzációs szektorok és bődületes gólok várják a hozzánk látogató érdeklődőket.