Szegedről kettő bronzot hoztunk

Öt fős delegációval indultunk neki a kétnapos szegedi túrának. Füzke vállalta, hogy elvisz bennünket az ország másik végébe. A Fesztivál Kupa keretein belül igyekeztünk bizonyítani szektorozó képességeinket. Túránknak két nyomós oka volt, szegedi gombozók is játszottak nálunk a Sopron Kupán, és lássuk be, mi is nagyon szeretünk gombfocizni.

A sikeres megérkezés után kettő darab nyolc és kettő darab hét fős csoport fogadott bennünket. Így a szombati open kiírásban mindenképpen várt ránk hat, illetve hét mérkőzés. Azért is érdemes ellátogatni ilyen rendezvényekre, hogy szembesülhessünk vele, hogyan is kellene, hogyan is érdemes ezt a játékot igazán jól, magas szinten tolni.

Az A jelű csoportban Böcskei Imre képviselte klubunkat. Egy fényes győzelem mellé további látványos gólok sorakoztak, így Szirmay Endre és Lukács László is kénytelen volt soron kívül kezdőt rúgni Imi ellen.

A másik, B jelű nyolcasban már kettő soproni gombozó igyekezett megzörgeti az ellenfelek hálóját. Füzy Csaba a hetedik mérkőzés után 2-3-2 mérleggel zárt. Döntetlent ért el többek között a több mint ötszáz pontos Bottyán Zoltánnal! És ikszelt azzal a Svolik Tamással is, akivel a csoportmeccsek végén egyaránt 9 ponttal állt, és a jobb gólkülönbségnek köszönhetően Füzke léphetett tovább a legjobb 16-ba. Inczédi Gergő egy győzelmet és egy döntetlent hozott össze.

Csak heten voltak a C csoportban, ahol Böcskei Barnabás szektorait csodálhatták az ellenfelek. Barna gólokat lőtt az első osztályú ellenfeleknek, majd diadalmaskodott Koczor János ellenében, a szoros párharcok viszont nem hoztak gólt, így összességében összeszedett hat pont a hatodik helyet jelentette.

A D csoport szintén hét gombozót jelentett, köztük a soproni Csorba Gábort. Akinek védekezését dicséri a Plemić Stevan és Nagy Attila másodosztályú gombozók ellen kivédekezett 0:0. Bár Gábor előzetesen egy pontnak is örült volna, utólag azt mondta több volt ezekben a mérkőzésekben.

A csoportmeccseket követően a soproni delegáció nem vághatott neki a szegedi sétának, hiszen Füzy Csaba továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ami selejtezett a vasárnapi legjobb 8-ba kerüléshez. Társunk ellenfele az 558 ponttal rendelkező Pákai György volt. Füzke szokásához híven saját játékára koncentrált, helyzeteit saját szektoraiból igyekezett kiépíteni, nem pedig az ellenfél hibáiból. Az első mérkőzés első félidejének végén az első lövés még szögletre pattant, a sarokból viszont szektorba, onnan pedig a kapuba került a labda. Füzke vezetett! A második félidőben aztán a pálya megtréfálta játékosunkat, kettő alkalommal is ígéretes átadás közben, teljesen váratlanul állt meg a labda, az ellenfél gombjai előtt, lövésre kínálkozva. Pákai György az ilyeneket nem szokta kihagyni. Ezek után nem csoda hát, hogy Füzke egy kicsit ideges lett, elkövetett egy faultot, amit Gyuri belőtt. A mérkőzés végén aztán a sok taktikus zárás-nyitás-zárás-nyitás eljárás végén az ellenfél lőtt egy saját gólt is. Az első mérkőzést 4:1-re a másodikat 2:0-ra nyerte Pákai György. Füzke bejutott a legjobb 16-ba, vezetést szerzett egy korábbi OB győztes ellen, és derekasan helyt állt.

Vasárnap aztán jöhettek a kategóriás küzdelmek. A másodosztályú gombozókat Deme Gyula kettő hat fős csoportba osztotta. Füzy Csaba csoportjában 2 szép győzelem mellé további egy döntetlent szerzett, így hét megszerzett pontjával a csoportja harmadik helyéről lépett tovább. A másik másodosztályú csoportból az egymás elleni eredmény alapján jutott tovább negyedik pozícióból a Lukács László, aki Füzke ellen játszott, és egy szép góljával jobbnak bizonyult. Füzke még a hetedik pozícióért mérkőzött az Olajos Csabival. Kettejük mérkőzésén nem született gól, így a ranglistapontok számításakor ezt döntetlennek kell számolni. A szétlövésben Csabi nyert, Füzke a másodosztály nyolcadik legjobb gombozója lett.

A harmadosztályú gombozók mezőnyében három soproni gombozó is sikerre éhesen várta a rajtot. Az öt fős csoportban Böcskei Imre igyekezett szépen játszani. A látványos szektorok ezúttal egy negyedik helyen való továbbjutást eredményeztek. A másik harmadosztályú csoportban már két soproni gombozó találkozott. Böcskei Barnabás magabiztos játékkal 2-1-0 mérleggel csoportelsőként jutott tovább, a későn ébredő Gergő pedig két zakó után bár nyert egy meccset, ez már semmit nem befolyásolt a sorrendben.

Barna az elődöntőben Valics Lehellel találkozott, és bár szép gólt rúgott, Lehel bá fordított. Imi harcias ikszet játszott ellenfelével és szétlövésben kettő szenzációs góllal múlta felül Svolik Tamást. Gergő pedig egy elég sima meccsen gratulálhatott Fejes Fecinek a győzelemhez.

A bronzmeccsen Barnabás Maczelka Laci bá ellen mindent belőtt, ami még benne maradt a hétvégére, így aztán 4:1 arányú győzelmet aratott. Ő lett a harmadosztály harmadik helyezettje. Imi az ötödik helyért Fejes Feci ellenében nyert, ötödik helyen zárt. Gergő pedig a hétvége során harmadszor is megmérkőzhetett a Svolik Tamással. Tamás a már megszokottak szerint meg is lőtte vezető gólját, és készült a következőre. De Gergő inkább megpróbált szektorozni. És jött a passz, és a lövés a rövid alsóba. Iksz. Szétlövésnél Gergő beadta, belőtte, Tamás nem, a soproni gombozóé lett a hetedik helyezés.

A 150 pont alattiak mezőnyéhez vasárnap csatlakoztak a Maroslele versenyzői. Csorba Gábor a négy fős csoportban találta magát, ahol Szabó Márton és Balázs Máté ellenében is meggyőző sikert ért el. A csoport járófordulójában Béres II. Zoltán ellenében Gábor nem kaphatott ki, így az 1:1 tökéletesen elég volt a csoportgyőzelemhez. A másik csoportból második helyen a Maroslele kiválósága, Széll Gergő lépett tovább, Gábor vele elődöntőzött. Kiélezett helyzetben, döntetlen állásnál a labda pont peches pozícióban ragadt meg, amit Gergő pontos lövéssel értékesített. Gábor a bronzmérkőzésen ismét farkasszemet nézhetett Béres II. Zoltán ellenfelével. Az első félidő hajrájában Gábor egy hosszúnak tűnő átadást a saját maga megnyugtatása érdekében megmért, a labda azonban a mérce alatt maradt, a szektor érvényessé vált, a lövés pedig a kapus feje felett pontossá. A második félidőben aztán a hibát nem ismerő védekezés mellett jutott még ereje, ideje Gábornak további egy gólszerzésre is, végül 2:0 arányban győzött, és nyerte meg a minősítés nélküli kategória bronzérmét.

Ezúton köszönjük Deme Gyulának és a szegedi gombozóknak, hogy versenyt rendeztek és lehetőséget adtak kedvenc játékunk űzésére. Mind a terem, mind a lebonyolítás igazán kiváló volt. Köszönjük a barátságot, reméljük jövőre újra találkozunk!