Sűrű gombfocis tavasz lesz Sopronban

A hideg tél után a természet is megújul, Sopronban pedig a gombfoci szakosztály is életre kel. Elég mozgalmas, kilométerekben és remélhetőleg gólokban, sőt sikerekben gazdag tavasz vár ránk.

Március 11. Budapest, brazil gombfoci vébé-selejtező lesz. Nándinak már igazán meg kéne mutatni, hogy tudok a kapus felett is gólt szerezni, kár, hogy kosárlabda forduló lesz.

Március 24. szombaton Budapest Bajnokság egyéni versenye lesz. Mindenképpen érdemes elmenni, a szektorokat élesíteni, a ranglistapontokat gyűjtögetni. Amennyiben elegen leszünk részt venni szándékozók, akár a vasárnapi csébére is maradhatnánk.

Április elejére tervezték a zalaszentgróti gombfoCimborák a Húsvét Kupát. Ha minden kötél szakad, megyünk Zala megyébe intenzív gombfocizni.

Április 7. szombaton lesz a tizenkét érintéses szakág következő vébé-selejtező fordulója ezúttal Debrecenben. A választások miatt vasárnapról szombatra csúszott a móka, így viszont már pénteken az edzés után (vagy helyett) el kell indulnom, hogy a verseny kezdésére odaérjek időben.

Április második hétvégéjén a szomszédban rendeznek NB1-es fordulót. Az első osztályú küzdelmek másnapján egy nyílt nevezésű ranglistapont szerző verseny következik Szombathelyen. A mezőny mindenképpen erős lesz, ami előny, a távolság nem nagy, ami szintén részvételre ösztönöz.

Április 22. NB3 Maroslele. A kis klubok legnagyobb versenye ránk is vár. A tavalyi másodosztályú kirándulás után cél a visszakerülés, első lépésként a négybe jutás. A terv a szombati utazás, a szegedi pihentetés, és vasárnap, pedig újult erővel való győzelem. Szintén kosárlabda forduló lesz, a csapatot megint magára hagyom.

Május elején szintén Zalaszentgrót, szintén intenzív gombfoci, ezúttal viszont a Négy Évszak Kupa tavaszi fordulója kerül megrendezésre. Ez is egy jó gomb-móka, miért ne vehetnénk részt rajta?

Május 6. Debrecenbe kéne menni, brazil gombfocit kéne nyerni. Mert a portugáliai vébé következő selejtezője várja, hívja a gombozókat.

Május 12-13. Budapest, egyéni OB, az év legrangosabb szektorlabda versenye, ahol az elmúlt hét év során háromszor soproni legény lett a junior-bajnok, és a felnőttek is szép számmal hozták a dobogós helyeket. Szombaton open verseny, vívjunk a nagyokkal, vasárnap pedig, amikor a lényeg a következik, a kategóriás küzdelmek, akkor lesz a kosárlabda bajnokság zárófordulója is. Dejó!

Május 20. Budapest ad otthon a subbuteo egyéni OB rendezvényének. Ilyenen még nem voltam, azt hiszem elég bátor vagyok, hogy kipróbáljak egy ilyet is.

Május 27. Sopron, Krasznai Sportcsarnok, 26. SMAFC házibajnokság, szakosztályunk fennállásának hetedik szülinapját ünneplő összejövetel, játék, móka, szektorvihar és gólzápor.

Unatkozni tavasszal nem fogunk! A szakosztály versenyzőinek jó utat, sok sikert, szép gólokat és sikeres hazaérkezéseket kívánok!