Rácz Feri lett Vas megye bajnoka

A Haladás Sportkomplexuma adott otthont a 2019. évi NB 1-es csapatbajnokság második fordulójának. Benkő János csapata pedig hozta a hazait, és sikereinek köszönhetően élre állt a honi élvonalban. Mint azt már korábban megszoktuk, a szombati NB 1 helyszínén másnap egy nyílt nevezésű verseny következett. Erre a versenyre klubunk három lelkes gombozója adta be nevezését.

A verseny helyszíne a nem régiben átadott Haladás-stadion volt. A tetőtől padlóig érő üveglapok kifogástalan látásviszonyokat biztosítottak. A verseny termében kényelmesen, kellemesen elfértek a pályák, és az azon játszók is egymás mellett. A pályák csúszása egész egyszerűen kifogásolhatatlan volt, a legóvatosabb pöccintésre is bőven túlszaladtak a passzok azok kezéből, akik egy kicsivel is tapadósabb pályához szokott.

A verseny lebonyolítását Benkő János egy új szoftver alapján svájci rendszerben végezte. Ez a program az eredmények után pillanatok alatt kiszámolta az aktuális állást és a következő kör párosítását is. Egyáltalán nem volt gond a menetrend tempójára, sőt a versenyigazgató még elegendő pihenőt is biztosított számunkra.

Rácz Ferenc bár szerepelt már a SMAFC szektorlabda csapatában, ezen a vasárnapon viszont az MTK klubvezetője is hivatalossá tette az átigazolást, így Feri már teljes mértékben klubunk színeiben gombozott. Első ellenfélül Kiss István érkezett, aki nem sok teret hagyott Ferinek a kibontakozásra. A második kanyarban következett egy kontumálás, azaz játék nélküli kettő győzelmi pont. A rendszer ezt a két pontot diadalnak értékelte, ezért a következő körben Debreczy Pistit hozta. Feri bár hősiesen védekezett, kétszer mégis soron kívül kezdett. Aztán Illés Péterrel sorsolta össze a gép a legújabb igazolásunkat, és beindult a gólgyártás, Feri a második félidő végén 3:0-ás sikernek örülhetett. Ez már négy pontot jelentett számára, és valami beindult. A következő négy körben négy hősies döntetlent sikerült elérni: Major István ellen 1:1, Szabó Csaba ellen 0:0, Angler Lajos ellen 1:1, Csekei Zoli ellen 0:0. Négy további pont bezsebelésével Feri nyolc ponttal a kategória listavezetőjévé vált. Az utolsó kanyarban pedig már belefért neki egy Szili Balázs elleni tanuló kör. A kilencedik kanyar végén a 150 ranglistapont alattiak kategóriájában az élen végzett, Nyolc ponttal mindenkit, még a katica bogarat is megelőzte, hiszen neki csak hét pontja van.

Csorba Gábor szintén egy erősebb ellenféllel kezdett, Mészáros György pedig ha egy pici góllal is, de jobbnak bizonyult. A második kanyarban az első pontszerzésnek örülhettünk, Benyák András ellen döntetlen volt az eredmény. Bár Gábor belelendült a támadásba, és szép gólokat is szerzett, de Garamvölgyi Józsefnek és Mártonfi Istvánnak is gratulálni volt kénytelen. Talán a nagy bizonyítási vágy, talán egy kicsit a győzelmi kényszer, vagy némi pech okozta az ötödik meccs nagy arányú vereségét, Tutyi nyert 3:0-ra. Gábor saját bevallása szerint is Albert játszott, kereste a szektorokat, igyekezett továbbítani az átadásokat, ezen a meccsen viszont Gábor lőtt jobban, és nyert 3:0 arányban. A siker után viszont erősebb ellenfél jut a gombozónak a svájciban, érkezett a Major István és nyert. Az utolsó előtti fordulóban jött a Szegedi András, aki csak egyetlen rést talált a Gábor védelmén, azt belőtte. Zárásként pedig következett a házi rangadó, ahol Gábor nagyon sokáig vezetett, és nagyon úgy tűnt, meglehet számára a dobogó, Gergő viszont a mérkőzés hajrájában egalizált, Gábor a kategóriája negyedik helyén végzett.

Inczédi Gergely erre a versenyre még a 150 ranglistapont felettiek mezőnyéből érkezett. Bizakodva, de sok év után végre nem stresszelve érkezett a verseny helyszínére. A Mártonfi István elleni mérkőzés békés passzolgatással indult, aztán a szolid ellen lenyomott egymás után öt olyan brutális szektort, amit még végignézni is öröm volt. Garamvölgyi Józsi ellen egy szektoros szituáció révén lövéshez és előnyhöz jutott a Gergő, de Gara egy szép szektorból egalizált. A 16-os pályán került megrendezésre a Világbajnok elleni mérkőzés, aminek legyen bármi a vége, örök emlék marad. Az első félidőben egy üresen hagyott kaput Gergő góllá értékesítette. A második félidőben aztán három soproni középkezdés után három szektor és három sima gól következett. A sima hátrány ellenére Gergő a pályán maradt, és talált egy gólt, majd még egyet, és a megoldásnál a döntetlennek örülhetett. Major István és Csekei Zoltán gombozóknak is gratulálni volt kénytelen a Gergő, mert mindketten győztek ellene. Érkezett a Benyák András elleni mérkőzés, ahol a remekül csúszó pálya nehezen adta a szektorokat. Meglepő módon azonban András bá is hosszan tett hátra egy hazaadást, közelségi szöglet következett, amit Gergő bevágott, ezzel nyert. Balla Tónival szintén vidám hangulatú találkozóban lehetett részünk. Bár az egyik soproni lövés a kapusról pattant ki, az öreg kapufát látott, bedobásából gólt ért el, Gergő nem volt hajlandó begerjedni, elhatározta, hogy élvezi a játékot. Tüsi ellen is voltak helyzetek, az egyiket a kapus ütötte ki, a másikat a kapufa, így Gergő gólképtelen volt, ellenfele viszont ha váratlan szituból is de betalált. Zárásnak egy házi meccs, Gábor elleni döntetlen.

Összességében egy remek versenynek lehettünk részesei. Köszönjünk a szervezőknek a príma helyszínt, a remek pályákat, és a zökkenőmentes rendezést! Gratulálunk minden egyes győztes mérkőzéshez, és természetesen nagy elismerés Rácz Ferinek, aki immáron soproniként emelhette magasba a győztesnek járó serleget. Szép volt Feri!