Páros OB 2020

Az idei esztendőben is volt soproni nevezője a páros OB-nak, ugyanis Váradi Marci SMAFC gombozó úgy gondolta minden alkalmat meg kell ragadni a gyakorlásra és a tapasztalatszerzésre. Saját apját, a Váradi Lászlót sikeresen meggyőzte, hogy közös erővel szembe néznek a feladatokkal, és gomboznak egy jót ezen a bizonyos vasárnapon.

Összesen huszonnégy páros jelezte a szövetség irányába részvételi szándékát. A verseny igazgatója pedig úgy döntött, hogy a nevezőket három darab hat fős csoportba osztja. Így aztán a Váradi legényeknek hét mérkőzést mindenképpen le kell játszani ebben a Marcinak még ismeretlen páros stílusban.

Első kanyarban érkezett a végső sikerrel is esélyes Lukács Viktor – Szatmári Tamás kettős. Laciék bár toltak pár védő szektort, ez a meccs nem arról szólt, hogy nagy lehetőségek nyíltak volna a túlsó térfélen.

A második ellenfélnek érkezett a szombathelyi klubelnök, Benkő János, aki erre a páros versenyre összeállt a Sopronból érkező igazolásával Debreczy Istvánnal. Pisti pedig amikor kellett húzott négy-öt hajmeresztő de mégis jó szektort, az így kialakított helyzeteket értékesítette. Marciék pedig gratuláltak.

Az Erzsébetváros csapatának fiatal gombozói ezt a versenyt sem hagyták ki. Ha pedig eljöttek, akkor a támadó szektorokat beadták. Az ellenfeleik nagy bánatára, azok a támadó szektorok pedig elsültek, és bizony a hálóban kötöttek ki. Váradiéknak ez a meccs sem okozott túl nagy örömöt.

A Testvériség két derék gomblabdarúgója Kondor Gábor és Koczor János döntött úgy, hogy erőiket, szektoradó képességeiket egyesítve igyekeznek túljárni az ellenfél eszén. Laci lövése sajnos a kapufán csattant, Marci pedig bár kétszer is bravúrosan védekezett, a siker ezúttal elmaradt.

Váradi László a Mundiál játékosa az ötödik kanyarban saját csapattársai ellen volt kénytelen játszani. Csekei Zoltán és Szegedi András alkotta duó ellen vívott meccs inkább barátságos azaz felkészülési találkozónak volt titulálható. Mégis kinek esik jól megverni a saját cimboráját? Így aztán a második megoldás pillanatában Laci és Marci egy hősies 0:0 tudatában bezsebelték megérdemelt pontjukat.

Egykor szintén szigetszentmiklósi cimborák érkeztek a következő ellenfélnek. Komáromi Zsolt és Bottyán Zoltán voltak, azok, akik igyekeztek bejutni a csoportban a legjobb négybe, így tovább igyekezve a legjobb tizenkettőbe. Mind a tizenegy gombbal kő keményen védekeztek Váradiék, azt az egy apró pici rést mégis megtalálták ellenfélék a kapus mellett, és sikeresen megszerezték a győztes gólt.

Az alapszakasz záró fordulójában a Vasi GE két derék játékosa Szirmay Endre és Angler Lajos voltak a pálya túloldalán. Marci önmagához képest nagyot alkotott a versenyen, a hetedik meccsen már látszott rajta a fáradtság. Ezen a meccsen lehetett gyakorolni a középkezdést.

Váradi László és kisfia Marci erre a versenyre pontosan érkeztek, és bizony a versenyről ponttal távoztak.

A tovább jutott párosok két hat fős csoportban mérkőztek tovább. A csoportelsők döntőt, a másodikak pedig bronzmérkőzést játszottak egymással. Így alakult ki a dobogó sorrendje: 1. Szendrey Tibor és Trecskó János, 2. Szili Balázs és Horváth Dénes, 3. Magyar Antal ás Mártonfi István.

A szép gólokhoz, az elért sikerekhez és a fényes győzelmekhez gratulálunk!