Palota Kupán játszottak a SMAFC gombozói

Az év legrangosabb, legnagyobb versenye a decemberben sorra kerülő, Testvériség otthonában lejátszott Palota Kupa. Ezen a versenyen játsszák a Tízek Bajnokságot, ahova az év során elért eredményekkel lehet csak bekerülni. Mellette kategóriás küzdelmeket is és utánpótlás versenyeket is rendeztek a hétvégén Újpalotán.

A verseny előtt a legmagasabban jegyzett soproni játékos az a Böcskei Barnabás volt, akit egész egyszerűen nem lehet felidegesíteni. Nyugalma mellett a fiú mindig hozza a kötelezőt, így a számolatlan győzelmek mellé ranglistapontokat is gyűjtögetett. Éppen a legutóbbi megmérettetés keretein belül sikerült olyan bravúrokat összehozni, aminek hála 300 pont fölé került a ranglistapontok listáján, így ezen a versenyen a másodosztályú gombozók versenyén indult.

A másodosztályúak versenyében négy darab hét- illetve nyolc fős csoportba osztotta a Vitya a versenyzőket. Barna szerencsére kipihenten érkezett a tornára, és az első két meccsen Bíró János és Debreczenyi Zoltán ellen is győzedelmeskedett. Ennél durvább másodosztályú bemutatkozást még nem láttam. Aztán következett egy kis bemutató, hova lehet még eljutni, Siska János, Szathmáry Károly és Trecskó János is nyert egy meccset a Barnabás ellen. És az utolsó kettő, a továbbjutásról döntő mérkőzéseken pedig Barnus a helyén volt, Mártonfi István és dr. Havas Péter ellen is sikerült kiharcolnia a döntetlent, ami összességében nyolc pontot, azaz hatodik helyet a csoportban és továbbjutást eredményezett a rájátszásba. Fortuna Zoltán nyert, és az utolsó 19. helyezésről döntő meccsen a Tyukodi Gyuri bá ellen a kicsi Panda a kicsi gombokkal összehozta a győzelmet. Barnabás nem csak belekóstolt a másodosztályú életbe, hanem 3 győzelemmel és két döntetlennel úgy fest meg is ragad a mezőnyben. Huszonhét gombozóból a tizenkilencedik lett, sikeréhez gratulálunk!

Füzy Csaba karrierje során volt már a másodosztályúak között, erre a versenyre viszont harmadosztályúként nevezett. Elég jól indult a verseny, Váradi László ellen Füzke kapásból egy győzelemmel indított. Érkezett Hicz András, akivel döntetlent játszott. Gyönyörű indítás volt ez a négy pont, aztán érkezett Szappanos, a kis Kondor és PTS, és ők nyertek. Füzke a csoportjában ötödik helyen zárt, a helyosztó mérkőzésen pedig a Vargha Ákos elleni sikerrel a tizenharmadik helyen végzett.

Böcskei Imre nemzetközi sikerű hamburgi gombai ezúttal a harmadosztályban sikeresen mozogtak a pályán. Barnabáshoz hasonlóan Imi is az első meccsein brillírozott, Rácz Ferenc és Tóth Imre ellen is győzedelmeskedett. Majd a Mihály Zoli és a Serák Gyuri elleni döntetlenek közé még bele is fért egy vereség, így a csoportja harmadik helyén végzett. Sőt, a három csoport két legjobb harmadikja is, így Imi is, bejutott a legjobb nyolcba, azaz a rájátszásba. Ahol a negyeddöntőben ismét a Serák Gyurival kellett farkasszemet néznie. Gyuri nyert 3:0-ra. Következett a Benkő János elleni visszavágó, és Imi bizony pontosabban passzolt, és vissza is vágott. Győzelmével ugyan kivívta a lehetőséget a Szegedi Bandi bával vívott 5. helyért folyó küzdelemre, de a menetrend erre a mérkőzésre már nem adott lehetőséget, Imi a kategória hatodik helyén végzett.

A klub színeiben állt asztalhoz az a Váradi Marci, akinek édesapját már hosszú évek óta ismerjük. Marci életébe viszont csak most érkezett meg a gombfoci. Az idei év elején igazoltuk le a klubba. Lelkesedése határtalan, reméljük a kitartása is hasonló lesz! Ezen a versenyen elért két szép találatához gratulálunk, a későbbiek sikereihez pedig sok sikert kívánunk!

Rácz Ferenc a történelem során sietett már klubunk segítségére, amikor két sorral álltunk ki az NB 3 alapszakaszában, a sérülést pedig nem tudtuk orvosolni cserével, mert aki egy évben adott csapat kettes sorában szerepel, az, ugyanazon évben nem szerepel a csapat azonos ligában játszó másik sorában. Füzke kiesésével Rácz Feri volt, aki kiállt velünk a szombathelyi négyes döntőben, ért el velünk harmadik helyezést, és mint utólag kiderült harcolta ki velünk a feljutást. Így már nem érte váratlanul a martonvásári gombozót a megkeresésünk, mi szerint közösen kellene folytatnunk a jövőben a gombozást. Köszöntünk Sopronban Feri! Ha pedig már klubtársunkról van szó, nézzük az ő eredményeit is: Mihály Zoltán elleni győzelem, Tóth Imre elleni gól-gazdag döntetlen négy ponttal az ötödik pozíciót jelentette, a rájátszásban elkövetett Hicz elleni mérkőzés pedig a harmadosztályú kategórián belüli 16. helyet eredményezte.

Együtt utazott reggel velünk az a Debreczy István, aki az évek során rengetegszer látogatta edzésünket, biztatott és tanított bennünket. Az idei évben pedig felért a csúcsra. Jelzi ezt az év során megnyert serlegek sora, és a 483,3 összeszorgoskodott ranglistapontja is, és az, hogy sikereivel kvalifikálta magát az év legrangosabb tornájára, a Tízek Bajnokságba. Ha viszont Pisti már bejutott a Tízekbe, akkor meg is nyerte az egészet. Bár minket még megnyugtatott, hogy ez neki már nem fontos, nem hozza lázba a verseny meg a gombozás. Azért a legerősebbek között alkotott 7-1-1 mutatót egyáltalán nem rossz eredmény! Győzelmet aratott többek között: Fülöp Elemér, Koczor János, Lukács Viktor, Pákai György, Szatmári Tamás, Oláh Tamás és Farkas Gábor ellenében is.

A torna egyik érdekessége volt, hogy játékvezetők kinevezésével igyekeztek elkerülni a félreértéseket és a hosszas vitákat. Így került a játékvezetők közé az Inczédi Gergő. Aki belátta, hogy a gombfoci nem az a játék, ahol a vezetni kell. Ha nem is úgy láttam a helyzetet, a labda útját, ahogy a játékosok, nem szólhatok közbe, nem zavarhatom a játékot. Egyetlen esetben mondhatom el a véleményemet, hogyha a két játékos meglátása különböző, és emellett még kíváncsiak az enyémre.

A gombfoci hivatalos versenynaptára ezzel a tornával véget ért. Több ranglistapontot már nem lehet szerezni. Ellenben lehet még gyönyörű gólokat szerezni a klubok keretein belül meghirdetett évzáró házibajnokságokon.