Palota Kupán jártunk, ezüstöket átvettünk

A szektorlabdások évének utolsó nagy eseménye a Palota Kupa. Ezen a versenyen Vitya vezetésével bonyolítják le a Tízek küzdelmeit, a kategóriás és utánpótlás versenyeket, valamint a verseny eredményhirdetése után sor került a csapatbajnokságok (nb1, nb2 és nb3) eredményhirdetésére, azaz a serlegosztogatásra.

Csapatunk ezúttal három fővel képviseltette magát a rendezvényen. A legeredményesebb SMAFC gombozó az a Csorba Gábor volt ezen a hétvégén, aki nem is olyan régen, pontosabban az nb3 négyes döntőjén elért eredményei után került fel a bűvös 150-es határ fölé. Gergő késése miatt a Szappanos Gyuri elleni meccs elment. Fogadásunkra pont az aktuális ellenfél érkezett, így Kocsis Gáborral a második félidőt Gábor még hivatalosan lehozhatta ikszre. Csorba Úr aztán beindult, és irgalmatlanul termelte a szektorokat, majd lőtte belőle a szebbnél szebb gólokat. Mihály Zoltán, Theodos Sándor, Benkő János és Fortuna Iván is kevesebb gólt ért el a második félidő végéig, mint Gábor, aki így csoportjában 13 pontot szorgoskodott össze magának, ami Szapi mögött a második helyet eredményezte számára. Bezzeg ha az első meccset is le tudták volna játszani…

Szintén a harmadosztály alapszakaszában szerepelt a Sopron egyik kölcsönjátékosa, Váradi László, aki ezen a versenyen már Mundiál pólóban szerepelt. Laci hatalmas lendülettel indult a versenyen, és ennek a nagy győzni akarásnak kevesebb védelem jutott osztályrészül. Laci hat mérkőzés alatt három csillogó győzelmet ért el, ami csoportjában a negyedik helyet jelentette számára.

A minősítés nélküli kategóriában indult Váradi Marci, aki tengernyi lelkesedésével állt asztalhoz, és igyekszik meccsről meccsre egyre jobban elsajátítani a játék mikéntjét. Nyolc derék ellenfél várt ezen a vasárnapon a Marcira, illetve az ő Csepel gombjaira. Sebők István, Rozsnyai Gábor, Horváth Tüsi, Dobolyi János, Szick Gyula és Varga József bizony még nagy falatnak bizonyult Marci számára. Aztán jött egy Lőrincz Péter elleni találkozó, ahol Marci megszerezte első Palota Kupás találatát. A jóból viszont sosem elég, Benyák András bácsi ellen a dudaszó pillanatában 1:1 volt az eredmény, Marci behúzta az első Palotás pontját is. Ezek az eredmények a kategória 17. helyét jelentették.

A csapat nehezen ébredője kettő meccsről lecsúszott, ezeket játék nélküli vereségnek dokumentálta a versenyigazgató. Következett két zakó és egy döntetlen, majd az ellenfelek távoztával kettő alapszakasz és egy rájátszás mérkőzés játék nélküli győzelemmel. Az egész nap lejátszott három mérkőzés a minősítés nélküli kategória 11. helyére volt elég.

A harmadosztályú rájátszásban aztán megfáradni látszottak a fiúk. Váradi Laci játszott az 5-8. helyért a Benkő Jánossal, a szétlövésben aztán nem járt sikerrel. Végül a 7-8. helyért Fortuna Ivánnak volt kénytelen gratulálni. Csorba Gábor elődöntőzhetett, a pálya túloldalán pedig Szegedi András igazgatta gombjait a megfelelő pozícióba. Bár nagy csatát hozott a mérkőzés, a szurkolók csak egy Szegedi András gólnak örülhettek. Gábor aztán igyekezett összeszedni minden erejét és játékosát a bronzmeccsre. Menyhárt Attila ellenében még döntetlen állásnál döngette meg Gábor az ellen kapufáját. Valamivel szerencsésebb volt Attila, ő gólt lőtt, majd kicsivel a vége előtt még önkapufát is lőtt. Gábor végül a kategória negyedik helyén végzett. Úgy fest, számára nem csak átmeneti állapot a harmadosztályú minősítés.

A verseny eredményeinek kihirdetése után pedig sor került egy igazán kellemes eseményre, a csapatbajnoki eredmények kihirdetésére. A SMAFC gombozói ugyanis a 2019-es esztendőben a harmadosztályú csapatbajnokságban a második helyen végeztek. Amellett, hogy a játékosok egy-egy csodás serleget vehettek át, további öröm számunkra, hogy a következő szezonban újra a másodosztályú csapatbajnokságban bizonyíthatunk. Reméljük, sikerrel járunk!