Osztályozót vívtunk az NB 2-es indulásért

Egyéb emberi elfoglaltságok miatt a Szigetszentmiklósi Mundiál második sora nem tudja vállalni az idei évben a másodosztályú csapatbajnokságot. A megüresedett helyre való kerülésről pedig osztályozómérkőzés hivatott dönteni. Ezen találkozón gombozott egymással a tavalyi NB 3 harmadik, feljutni vágyó Vasi GE, illetve a tavalyi NB 2 kilencedik, bennmaradni vágyó SMAFC.

A négy asztalos torna négy fordulójának Benkő János szervezése és a Herényiek háza adott otthont. Az első fordulóban talán még nem érkeztünk meg eléggé a helyszínre. Szirmay-Csorba 2:0 Gábor nagyot küzdött, Serák-Inczédi 1:0 Gergő kettő sunyi laposat is kihagyott, Debreczy-Füzy 2:0 Füzke kapufája után Zozó kontra és gól, Garamvölgyi-Böcskei 1:1 Barna szinte végig vezetett, végül iksz lett. Az első kanyar után nem túl fényes 7:1 volt a házigazdák javára. Minden meccsen apró pici nüanszok döntöttek, és biztos vagyok benne, ha ezeket a meccseket egy későbbi párosításban játsszuk, akkor más eredmények születtek volna. Az óra viszont azért indul, mert az már a meccs.

A második kanyarban kivettük a csapatból a féket, és egy darabig úgy álltunk, hogy egalizálunk, végül 5:3-ra nyertünk, összességében szépítettünk. Részletek: Szirmay-Horváth 1:0 Boti varázsolt, olyanokat lépett, amiket nyolc év szektorozás után se mertem volna, Serák-Csorba 1:2 Gábor vezetett már kettővel is, végül meglett a siker, Angler-Böcskei 1:1 Barna továbbra is veretlen maradt, Garamvölgyi-Füzy 0:6 Ez volt az a meccs, amikor Füzkének minden bejött.

Feléhez érve felcsillant a remény, hogy még visszajöhetünk a meccsbe. Úgy gondoltuk, hogy megragadjuk a lehetőséget. Szirmay-Füzy 2:0 Bandi bá villantott pár szektort, Serák-Böcskei 1:1 Barna továbbra is verhetetlen, Debreczy-Csorba 0:0 Gábor betonvédelme kezd megkötni. Angler-Inczédi 2:1 Gergő ma nem volt jelen.

Negyedik meccsre pedig frissítés érkezett a csapatba, a pályára lépők 75% a Horváth családból érkezett. Szirmay-Böcskei 1:0 Barna nagyot küzdött, Angler-Horváth 3:1 Réka meglőtte élete első osztályozós gólját, Serák-Horváth 2:1 Boti nem kicsit megizzasztotta ellenfelét, Garamvölgyi-Horváth 0:0 Tomasz hozta a kör soproni pontját.

Csapatunk hozzáállására büszke vagyok. Örülök neki, hogy ilyen fontos eseményre nem úgy kellett összevadászni az emberkéket, hanem a négy asztalhoz heten is felsorakoztunk. A ranglistapontokat figyelembe véve nem mi voltunk az esemény fő esélyesei. Gratulálunk az ellenfélnek, és sok sikert kívánunk nekik a másodosztályban. Nekünk pedig április 13. lesz a következő nagy feladat, az NB 3 csapatbajnokságon be kell jutnunk a legjobb négybe! Lelkesedéssel és szorgalommal sikerre visszük csapatunkat!