Magyar Kupát rendeztünk Sopronban

A júniusban tartott MALSZ-os közgyűlés kimondta, hogy az idei évben nem lesz több csapatbajnoki forduló egyik ligában sem. Így csapatunk megőrizte NB 2-es tagságát. És ha már összegyűltünk, akkor a tizenkét érintéses asztali labdarúgás kedvelői is összebeszéltünk. Klubunk megkapta a Magyar Kupa rendezési jogát.

Szorgosan készültünk, gyakoroltunk és izgatottan vártuk a lehetőséget, hogy a nagy profik ellen is játszhassunk. A vírus viszont közbeszólt, és a nagy sztárok nem érkeztek meg a verseny helyszínére. A terem adott volt, pályákat és csapatokat pedig találtunk, így aztán lejátszottuk házon belül a Magyar Kupát.

Bár a péntek esti búcsúzáskor még abban egyeztünk meg, hogy a verseny délelőtti szakaszát még Barnabás is bevállalja, ő végül nem jelent meg a kezdésre, így aztán összesen heten mértük össze tudásunkat ebben a számunkra még újnak ható sportágban.

Egy teljes kört játszottunk, mindenki megmérkőzött valamennyi ellenfelével, és minden játékos kapott egy szusszanásnyi időt is. A rájátszástól eltekintettünk a játékosok egyéb irányú elfoglaltsága miatt.

A női kategóriában kettő lelkes gombozó is igyekezett megnehezíteni az ellenfelek dolgát. Az egymás elleni mérkőzésük akár kategóriás döntőnek is tekinthető. A verseny jellegének köszönhetően elmondhatja magáról, hogy az idei versenyszezon országos Magyar Kupa győztese Horváth Réka, ezüstérmese Nagy Réka lett.

Klubunk abban a szerencsés helyzetben van, hogy utánpótlás korú játékosok is látogatják a foglalkozásokat. Sőt, kitartó munkájuknak, lelkesedésüknek hála szakosztályunk mozgalmas, pezsgő életet él. A juniorok kategóriájában kupagyőztes Kámán Attila, második helyezett Horváth Botond lett.

Összesen hat mérkőzés is elég volt ahhoz, hogy harminc gólt berámoljon ellenfelei hálójába. Ezen a bizonyos szombaton kiemelkedett társai közül, veretlenül végzett az élen, 2020. év kupagyőztese Füzy Csaba lett. Második helyen Inczédi Gergely, harmadik helyen Csorba Gábor végzett.

A rövid pizzaszünet után az öregek ugyan távoztak a tett helyszínéről, a lelkes, játékra éhes, sikerre vágyó fiatalság viszont a klubban maradt, így aztán adódott a lehetőség egy második kanyar lejátszására. Egy teljes kört vívtunk egymással újra. A gólok persze most sem maradhattak el, igaz jobban örültem volna, ha az utolsó percekben kapott gólok egy másik teremben, egy másik rendezvényen esnek. A nap második eredményhirdetésén kiderült, hogy 1. Kámán Attila, 2. Inczédi Gergely, harmadik pedig pontegyenlőséggel Horváth Réka, Nagy Réka és Horváth Botond lettek.

Igyekeztünk egy jót játszani, szerintem a rúgott góljainak mindenki örült. Reméljük, hogy jövőre már más ellenfelekkel is összemérhetjük tudásunkat! Most pedig ezerrel készülünk a november 7-ei Steller Emlékversenyre, és december 12-ei subbuteo bajnokságra.