Lejátszottuk a 25. házibajnokságot a Krasznai Sportcsarnokban

Egy közös van a szektorlabda szakosztály minden versenyzőjében, hihetetlenül szeretünk játszani. Azért, hogy ne kelljen állandóan csak utaznunk, házibajnokságokat is rendezünk magunknak. Ezzel a fiatalok is megtapasztalhatják versenyszituációkat, és a nagyok is komolyan készülhetnek a nagy versenyekre.

Minden verseny előtt elfog egy kis nosztalgia, amikor visszaemlékszem az előző versenyek szenzációs szektoraira és gigantikus góljaira. Most különösen ünnepi hangulat fogott el, ezzel a remek brigáddal eddig huszonnégy bajnokságot játszottunk le.

Február 4-én, vasárnap immáron 25. alkalommal jöttek össze a gombozni vágyók. A főleg soproniakból álló mezőny izgatottan várta a verseny kezdetét, és örömmel fogadta a szigetszent-miklósi és szombathelyi vendégek érkezését. Megtisztelő érzés, hogy más klubok gombozói is ellátogatnak hozzánk és játszanak velünk.

A felnőtt mezőnyben ezúttal 12 versenyző gyűlt össze. A mezőny a csoportból való továbbjutás és rájátszás helyett inkább az egy teljes kör mellett döntött. Így mindenki játszott mindenkivel, a bajnoknak minden egyes riválisával szembe kellett néznie.

A sneci kategória ezúttal öt lelkes főt számlált. Nekik két teljes kört kellett játszaniuk egymással. Azaz egy pihenő mellett négy meccs minden pajtással, majd rövid pihenő után visszavágó mindenkivel.

A felnőtt verseny első négy meccse után tartottunk egy szusszanásnyi időt, az edzők rendezték a sorokat, a gombok kipihenhették magukat. A verseny egyharmada után 12 ponttal Böcskei Barnabás állt az élen, őt követte a 10 pontos Debreczy István, és a 9 pontos Inczédi Gergő.

A felek újra játékra jelentkeztek, négy meccset megint egy huzamban lejátszottak. A nehéz kezdés után Szegedi András belelendült a játékba, 8 meccs után 14 pontnál járt, de Csorba Gábor még nála is jobban belelendült, mert ő már 16 pontot szorgoskodott össze. Egyre csak igyekvő Debreczy István 20 pontja még mindig a második helyre volt csak elég, mert Böcskei Barnabás már 21-nél tartott. A végső hajrát aztán Pisti bírta jobban, aki végül összesen 29 ponttal az élen zárt. 25 pont büszke tulajdonosa: Böcskei Barnabás állhatott a dobogó második fokára, összesen hat győzelmével pedig húsz pontot és egy bronzérmet szerzett Csorba Gábor.

A kicsiknél izgalmas, szoros versenynek lehettünk tanúi. Az első négy meccs után még két versenyző is veretlenül állt. A bajnokság felénél 1. Kámán Attila, 2. Horváth Botond, 3. Molnár Dominik voltak. Bár a „tavaszi” fordulókban Lackner Ádám kő keményen küzdött, mindent megtett a sikerért, végül a sorrenden nem változtatott: 1. Kámán Attila, 2. Horváth Botond, 3. Molnár Dominik lettek. A házibajnokságunk legjobb női gombozója pedig Horváth Réka lett.

Nálunk a Szektorlabda szakosztálynál helyezéseket szoktunk hirdetni, mert aki eljön közénk, átadja magát a gombfoci örömének, szektorozik velünk, hozzájárul a játék öröméhez, az a rúgott góloktól függetlenül mind bajnok. Most összesen tizenhét bajnoknak gratuláltunk. Köszönet, hogy eljöttetek és játszottatok!