Hét SMAFC-os indulóból három elődöntőt játszott az OB-n

A hétvégén rendezték az év legrangosabb versenyét az Országos Egyéni Bajnokságot. Klubunk lelkes gombozói sem hagyhatták ki ezt a kiváló lehetőséget a játékra. Hét fős delegációnkból öten gépkocsival érkeztek Sopronból, míg a két új igazolásunknak elég volt kevesebbet utazni.

Böcskei Barnabás a háromszáz pont felettiek mezőnyében igyekezett eredményesen gombozni. Öt mérkőzéséből három alkalommal is döntetlent ért el, ami a másodosztályúak szintjén ugyancsak szép teljesítmény. Ebből a három ikszből azonban ha csak az egyik sikeresebb lett volna, Barna a rájátszásban folytatta volna.

A harmadosztályban ilyen még nem volt, négy darab SMAFC gombozó is serényen várta a soron következő ellenfeleket. Az „A” jelű csoportban Böcskei Imre és Rácz Ferenc igyekezett kibabrálni az ellenfél kapusán. Iminek ez két alkalommal sikerült is, hat ponttal a hatodik lett, Rácz Feri egy győzelmet és egy döntetlent ért el a csoportküzdelmek során, ez a csoport hetedik helyét jelentette.

A másik harmadosztályú csoportban pedig a Füzy Csaba szektorálta szénné az ellenfelet meccsről meccsre. Az öt ellenfeléből négyre hatalmas ruhát varrt, az ötödik meccsen a lövések ugyan megvoltak, a gólok elmaradtak, ennek ellenére Füzke torony magasan csoportelsőként lépett tovább a rájátszásba. Inczédi Gergely a csoport második helyéről szintén szerepelhetett a rájátszásban.

A negyeddöntőben Füzke nem sok kérdést hagyott nyitva, 4:2 arányban győzedelmeskedett a Szapi felett. Gergő pedig a bediktált 0:0 helyett 1:1-et ért el a Serák Gyurival, méghozzá úgy, hogy a Vasi gombozója végig dominált, vezetett, és folyamatosan szektorozott, Gergő pedig az utolsó percben egy távoli bombát a kapus mellett szerencsésen behelyezett. Mentek a fiúk érdeklődni, hogy mennyi legyen a próbálkozás a szétlövésnél, hiszen az elődöntőbe mégis valakinek jutnia kéne. Tóth László versenyigazgató pedig spórolva az idővel olyan döntést hozott, hogy szétlövés nélkül a Gergő lett a továbbjutó. Ugyanis Gyuri az alapszakaszban 3-2-1-es mérleggel állt, Gergőnek csak 2-3-0-ja volt. A kevesebb meccs miatt azonban a Gyuri leggyengébb ellenfele elleni sikerét leszámolták Laciék, és így bizonyult a zöld asztalnál jobbnak a Gergő.

Az elődöntőben aztán szembe kerültek a soproni fiúk. Még szinte el sem kezdődött a mérkőzés, rögtön lehetőség adódott a Gergő előtt, üres laszti, egyenes lövés, sima ügy! Gergő azonban a labda helyett az ellenfél gombját találta el előbb, ami így a látványos gól helyett szabadrúgást eredményezett, ráadásul, mert a sértett gomb a felezőn volt, ezért ez egy lőhető szabadrúgást jelentett, amit Füzke nem hibázott el, és vezetést szerzett. Gergőnek itt harangoztak, Füzke pedig bizonyította, hogy nem csak ilyen hibák után fog továbbjutni, hintett még további három szenzációs szektorost.

A döntőben szintén brillírozott a Füzke, Németh Karcsi nagyon szeret ugyan gombozni, de amikor az első félidőben már harmadszor kezdett közepet, akkor úgy döntött, hogy átadja magát a hétvégének, és inkább gratulál az ellenfelének. Így lett a harmadosztály országos bajnoka Füzy Csaba.

A minősítés nélküli kategóriában két versenyzőnk is pályához állt. Csorba Gábor a szerencsével sem állt hadilábon. Az utolsó forduló előtt 2-1-2-es mérleggel inkább a csodában bízott Gábor, mint a továbbjutásban, a csoda viszont jött. A szintén továbbjutásra hajtó riválisa a záró kanyar előtt egyéb okok miatt lécelt a versenyről, így Gáboré lett a játék nélküli három pont. Ez azonban még kevés a boldogsághoz, Lőrincznek nem szabad nyerni a szenzációs kiskölyök Széll Gergő ellen. Gergő pedig megtette azt a szívességet, hogy hamar megszerezte a vezetést, 2:0, Gábor örül. Kicsi séta, többi meccs is alakul, játékosunk visszatér, az eredmény 2:3, Gábor már nem örül. És jött a csoda, Széll Gergő brutál gól akasztott korábban a Gábornak is, és a Lőrinczet sem kímélte, az utolsó percekben kétszer is megzörgette a hálót, ezzel fordított, és kikaparta Gábornak az elődöntőt.

Az elődöntőben Gábor szépen védekezett, gólt egy darabot sem kapott, azonban a csatárok is adósak maradtak a szép találattal, így viszont az alapszakaszban elért jobb teljesítménnyel az ellenfél jutott a döntőbe, Gábor a bronzmeccsen folytatta. Ahol pedig a Németh István ellen volt szükség még egy kicsi szerencsére, ami pedig jött is, a csatárok végre betaláltak, és a minősítés nélküliek ob harmadikja Csorba Gábor lett.

Váradi Marci volt csapatunk legelszántabb játékosa. Ő ugyanis már a szombati open kiírásban is részt vett. Beszélgettünk róla, hogy ez elég erős mezőny lesz, és nem biztos, hogy szüksége van a motivációnak ekkora verésre, de Marci ragaszkodott hozzá, hogy szüksége van a gyakorlásra, ő gombozni szeretne, különben is a jó játékosoktól lehet a legtöbbet tanulni. Marci szombaton nyolc mérkőzést játszott a jóval magasabban kvalifikált játékosok ellenében, és két alkalommal bizony gólt is elért ellenük. A két teljes nap gombozás bárit kifáraszt, pláne, ha az ember még nem rendelkezik elég gombos tapasztalattal. Marcinak vasárnap pihenés helyett további öt mérkőzés jutott, a fiú pedig megfáradni látszott, a vigasztaló gólok ezúttal elmaradtak.

Böcskei Barnabás a klub történetének első játékosa, aki az egyéni OB-n a másodosztályúak között képviseli a klubot, derék dolog! Füzy Csaba megvédte harmadosztályú OB címét, elismerés! Csorba Gábor az mnk bronzérmese lett, gratulálunk! És gratulálunk minden kedves, lelkes SMAFC szektorosnak, akik ezen a versenyen képviselték a klubot, és öregbítették csapatunk hírnevét!