Brazil házibajnokságot vívtunk Sopronban

Futballnemzet vagyunk, de nem csak a régi idők labdarúgó eredményei miatt, hanem az asztali labdarúgás évszázados múltja miatt is. De nem csak a Kárpát-medencében űznek a fiatalok futballt utánzó játékot, hanem egy másik focit kedvelő országban, Brazíliában is. Merőben más a brazilok játéka, hiszen ott gurul a borsószemre hasonlító laszti, és ott nem szükséges szektorba adnom a játékszer ahhoz, hogy újra én jöjjek, ott tizenkettő lépésem van az akció kivitelezésére, a gól elérésére.

Városunkban Kovács Nándor ismertette, szerettette meg velünk ezt a játékot. Sőt, készített nekünk pályákat is, és hozott nekünk csapatokat is. Bár a szabályok elsajátításán még van mi javítanunk, azt hiszem mindannyian nagyon szeretünk játszani, éppen ezért hamar megtaláltuk a megoldást minden esetben.

Szóval április 14-én, pont az NB 3 küzdelmei után, olyan döntés született, kipróbáljuk a másik gombfocit is. Hét derék fiatal jelentkezett az edzés helyén, ami a három pálya esetében éppen ideális. Ebben a hétben találtuk Szegedi Andrást is, aki szívesen szektorozott volna velünk, de nem riadt meg ettől a játéklehetőségtől sem.

Az első kanyarban még a sorsolás rögzítése, a rájátszás kigondolása volt a feladatom, mindezt nehezítették a részletekbe menő szabályt érintő kérdések. Avagy technika irányú érdeklődés is érkezett: hogyan kell kicsit passzolni, és hogyan lehet emelni?

A következő körökben mindig más játékost neveztünk ki pihenő azaz játékvezető, sőt óra indító szakértőnek. Így aztán egy teljes kört tudtunk lebonyolítani hét fővel. Így aztán játéklehetőséghez jutott a Gergő is. Ugyan már mit neki emelés? Helyzetbe került, pálcát cserélt, és irgalmatlanul húsz centivel kapu fölé emelt. Felmerült a gondolat, lehet, hogy ezt nem egészen így kéne?

Az alapszakasz győztese veretlenül a Füzke lett. Kettő hét pontosunk került még az átmeneti dobogóra: Atika és Bandi bá is hét ponttal zárta a szakasz. A felsőházba beverekedte magát az utolsó kanyarban veretlenségét elveszítő Botika is.

A negyeddöntőben nem született meglepetés. Füzke játék nélkül a négyben találta magát. Réka ugyan vezetést szerzett Atika ellen az első félidőben, Atinak viszont az egyenlítés is elég volt, mert az alapszakaszban elért jobb helyezést helyettesítette a szétlövést. Bandi bá egyéb elfoglaltságai miatt elbúcsúzott tőlünk, helyére állt az éppen érkező Csorba Gábor, hogy játsszon a Horváth Tomasszal. Bár a meccs szintén döntetlen lett, Tomasz végig küzdötte az alapszakaszt, így ő jutott tovább. Botond pedig elővette a góllövő pálcáját, ha elővette meg is pendítette, kettő brutális gólt Gergőnek beverve.

Az elődöntőkben Füzke mérkőzött Botival, és nyert. Ati egy meccsre került a döntőtől, és azzal a Horváth Tomasszal kellett farkasszemet néznie, aki rúgott gól nélkül került az elődöntőbe. Szenzáció!

Az utolsó meccseken aztán Füzke győzelmével aranyérmes, Atika a szépen csillogó ezüst tulajdonosa lett. A bronzmeccsen a szülinapos Botika saját apját is lebirkózva győzedelmeskedett. A torna során felmerült, hogy menni kéne a jövő évi országos csapatbajnokságra is. Találjunk megfelelő időpontot, és kellő lelkesedést, és indulhat az utazás!