Botond lett a legjobb brazilul gombozó

Úgy döntöttek a soproni gombozók, hogy a brazil eredetű tizenkétérintéses gombfocit kipróbálják. Ebben a bizonyos kipróbálásban nagy segítséget jelentett Kovács Nándor, aki lelkesítő, motiváló hozzáállása mellett három erre a játékra kialakított pályával és csapatokkal látott el bennünket. Nándi hatása még mindig tart, a hétvégén házibajnokság keretein belül mértük össze labdavezető azaz futmesa képességeinket.

Összesen nyolc derék gombfocis jelentkezett ezen a bizonyos vasárnapon játékra a soproni asztali labdarúgás klubjában. Közülük a legmesszebbről érkezett az a Váradi Marci, aki egyenesen a Balcsi partjának intett búcsút erre a hétvégére, csak azért, hogy velünk gombozzon. A jövő reménységeit ezúttal Réka, Boti és Ati képviselte, akik bizony egyre növekednek, komolyodnak.

A nyolc játékos a négy pályán egy teljes kört játszott egymással, így pedig mindenki megmérkőzött valamennyi társával, mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy a bajnokot megverje. Ezen a versenyen viszont kettő gombozó is volt, aki veretlenül zárt, nem talált legyőzőre.

Az utolsó kör előtt például az a Böcskei Barnabás állt a harmadik helyen, aki most játszott először ilyen gombfocit, és a látottak alapján nem okozott neki gondot a gólszerzés ebben a műfajban sem. A hetedik mérkőzésen azonban azzal a Kámán Atikával kellett meccselnie, aki akkor még csak hét ponttal állt, azzal az egy szemet gyönyörködtető találatával pedig nem csak legyőzte, hanem egyenesen meg is előzte cimboráját. Ahhoz pedig, hogy a második helyet is megcsípje a Gergőnek kellett volna maradandót alkotni, ő viszont nem talált a kapuba, így Csorba Gábor megőrizte második helyét a tabellán. A torna győztese pedig az a Horváth Botond lett, aki mindösszesen kettő ikszet engedélyezett ellenfelei számára, az összes többi mérkőzését magabiztosan és gólgazdagon hozta.

Köszönöm, hogy ezen a vasárnapon ilyen szép létszámmal tudtunk játszani, hálás vagyok minden megjelentnek, akik a szabadidejük erre az alkalomra áldozták! A nyolc fős létszámmal pedig egy elég komoly kis bajnokságot tudtunk lebonyolítani. Külön köszönet a srácoknak a türelemért és az együttműködésért, mert be kell látnunk, hogy mi még csak tanuljuk ezt a játékot, így a szabályok gyakorlatba való átültetése még nem teljesen tökéletes, ennek ellenére ma a hét forduló alatt egyik pályán sem volt vita, ami elég jó érzéssel tölt el. Szeretek veletek játszani!