33. házi-bajnokunk a Füzy Csaba

Az elmúlt években megszokott ritmus volt, hogy a sűrű versenyszezon végeztével, a Palota Kupa után közvetlenül Mikulás kupa keretein belül búcsúzunk az esztendőtől. A tavalyi decemberünk viszont házon kívül telt, de januárban szerencsésen visszatértünk a gombfoci kuckóba, ennek örömére pedig gomboztunk egy jót.

Immáron harmincharmadik alkalommal gyűltünk össze, hogy egymás között teremtsünk versenyhangulatot, és mérjük össze szektorozó képességeinket. Ezúttal nyolc győzelemre éhes, pöckölni vágyó gomb őrült jelent meg az edzésünk helyszínén, így aztán elégnek bizonyult a négy pálya is a lebonyolításra.

A nyolc játékos egy teljes kört játszott egymással egy félidős mérkőzésekkel, így mindenki farkasszemet nézett az összes riválisával. Az így kialakult sorrend adta ki a rájátszás párosítását.

Az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel játszott negyeddöntő mérkőzést, és így tovább. Az elődöntő mérkőzésekkel párhuzamosan a többi pályán is folytak a küzdelmek a további helyezésekért. Végül a helyosztó mérkőzésekkel zárult a házibajnokság.

Az előkészületek időben megtörténtek, a mezőny időben megérkezett, így minden akadály elhárult az elől, hogy tartsuk ezt a szép soproni gombfocis szokást, hogy a versenyt időben kezdjük. Az első fordulóban a négy pályán mindösszesen egy gól esett. A gomboknak is korán volt még. A második kanyarban Gergő hármat is hintett, gombjai bele is fáradtak a nagy hajtásba. A harmadik fordulóban Füzke is beindult. A negyedik körben játszották a fiatalok a junior döntőt, Atika sikerével. Az ötödik forduló után még kettő nyolc pontos listavezető volt. A hatodik kör minden meccsén esett gól, hetedik fordulóra pedig annyira beindultak a srácok, hogy összesen 11 találatot jegyeztek.

Az alapszakasz győztese a Csorba Gábor lett, Rékával negyeddöntőzött. Mögötte hármas holtverseny alakult ki. A három kilenc pontos közül Füzy Csabának volt a legjobb gólaránya, ő lett a második, Botonddal vívott a négybe kerülésért. A kettő 4:2-es gólarányú gombozó közül az egymás elleni eredmény alapján Böcskei Imre lett a Horváth Tamás, Kámán Attila pedig az Inczédi Gergő ellenfele.

Gábor és Füzke nyert. Imi pihentette a gombokat, így döntetlennel zárt, és a szétlövésben győzelmet aratott. Gergő igyekezett nyugodt maradni, a vezető gól után viszont túlságosan is megnyugodott. Atika nem csak beadta a saját tizenhatostól a támadóba, hanem be is verte a labdát a helyére. Gergő pedig hiába akart, már nem tudott nagyobb sebességre kapcsolni, Atika a hosszabbításban szanaszét lőtte ellenfele elődöntős álmait.

A bronzmérkőzésen ha már Atika bejutott, elővette a góllövő pálcáját, és hallgatva ellenfele tanácsát, úgy célzott, hogy a lövés gólt eredményezett. Akár bemutató mérkőzésnek is beillő harmadik helyért folyó találkozó rendes játékidejének végén 4:4 állt az eredményjelzőn. Következett a szétlövés, ahol nagy nyomást elbírva a kis Atika újra győzelmet érő gólt szerzett.

Nagy öröm kimondani a klubot érintő magas számokat, így a 33. házibajnokság igazán jól hangzik. Ennek a tornának a női bajnoka a Horváth Réka lett. A junior szakasz győztesei Kámán Attila és Horváth Botond lettek. A felnőtt kategória dobogójára pedig Füzy Csaba, Csorba Gábor és Böcskei Imre állhatott fel.

Gratulálunk a győzteseknek, reméljük a jövőben még sok versenyen találkozunk!