32. házibajnokságunk győztese Böcskei Imre

Kimondani is szép, hogy harminckettedik alkalommal rendeztek házibajnokságot a SMAFC szektorlabdázói. Gomblabdarúgóink ezúttal is elragadó lelkesedéssel és győzni akarással várták az alkalmat, hogy bizonyítsák tehetségüket. Mezőnyünket most hat felnőtt és öt gyerkőc alkotta.

A nagyoknál egy teljes kört játszottal először a felek. Így mindenki szembe került egyszer a leendő bajnokkal. Bár az elején még elég óvatosak voltak a felek, a két félidő is kevés volt sok esetben, ugyanis az alapszakasz 15 mérkőzéséből majdnem a fele döntetlenre végződött. Házibajnokságaink hagyománya, hogy a győzelemért csupán kettő pont jár. Ezen a vasárnapi versenyen egy alkalommal alakult ki kritikus helyzet, amolyan 2 vagy 3 pontos dilemma. Az első teljes kör végén ugyanis hat-hat ponttal egymás mellett végzett Füzy Csaba és Böcskei Barnabás is. Kettejük kompetíciójában elsőként az egymás ellen vívott mérkőzést vettük figyelembe, ami viszont 1:1-es döntetlen volt. Az első öt mérkőzés gólarányát tekintve pedig Füzke 6:6-os Barna pedig 5:2-es mérleget tudhat magáénak. Így aztán Imi alapszakasz győzelme után a második helyen kisfia végzett, ők ketten játék nélkül nyerték meg a negyeddöntőt.

A negyeddöntők további két mérkőzésén Füzke-Tomasz 1:0 és Gergő-Gábor 1:0. Gábor például szénné szektorozta az alapszakasz mérkőzést, Gergőt valósággal a földbe döngölte dinamikus, lendületes játékával az alapszakaszban. A rájátszásban, amikor újra szembe kerültek egymással a felek, akkora viszont kifogyott a pálcákból a csí, valami oknál fogva a tuti szituk nem jöttek, és ahogy az lenni szokott, az ellen pedig bemákolt egyet.

Az elődöntőkről is érdemes pár szót említeni. Ha az alapszakasz küzdelmei során szoros harc alakult ki a második hely megszerzéséért. A felek az elődöntőben újra összemérhették tudásukat. A végletekig kiélezett mérkőzésen olyan remekül védekeztek a felek, hogy kettőször tizenhárom perc is kevés volt a győztes találathoz. A szétlövésben aztán annál inkább magukra találtak a gombok, Barnabás pici pandái 3:2 arányban jobbnak bizonyultak a Bayern Münchennél. A másik elődöntőben szintén öt gól született, csak itt a fiúk 2:2 találatot jegyeztek a meccs végén. Imi szokásához híven megbűvölte a labdát, egy szépre sikerült szektort még szebbé varázsolt további átadásokkal. Mindkettő gólja abszolút mértékben kidolgozott, megérdemelt volt. Ami pedig a meglepő kategóriába tartozik, hogy Gergő is vette a bátorságot a passzok kivitelezésére. Sőt, azok a bizonyos átadások ezen a mérkőzésen úgy álltak meg a fogadó gomb előtt, hogy azokat a lasztikat tovább lehetett nyomni. A megoldás döntetlen volt, a szétlövésben pedig Imi találata döntött, ő került a fináléba.

A végső sorrendről a felnőtteknél az utolsó mérkőzések döntöttek. Családi döntőt vívtak egymással a Böcskei fiúk. Az alapszakaszban vívott döntetlen és a pihenőmérkőzés során elért iksz után végre el kellett dönteni, hogy ki a jobb, sőt, ki a legjobb gombozó ezen a napon. Barnabást vitte előre a fiatalos lendülete, dicséretes szektorozásából egy giga gólt akasztott is Uli Stein kapujába. Imi viszont megfontoltan és átgondoltan játszott, tudta, hogy meddig tart egy mérkőzés, és, hogy mikor kell megfordítani az eredményt. Pont akkor kell szerezni a megfordító két találatot, amikor az ellenfél már nem tud rá válaszolni. A döntő két gombozója egészen az utolsó mérkőzésig veretlennek mondhatta magát, a találkozó végére viszont csak egy maradt: Böcskei Imre veretlenül lett házibajnokságunk győztese. A bronzmérkőzésen Füzy Csaba bizonyította, hogy az alapszakaszban elszenvedett vereség pusztán véletlen kisiklás volt, Gergő elleni 3:0-ás sikere meggyőzően bizonyította, ott a helye a legjobb háromban.

Fiatalok is részt vettek tornán. Öt derék, lelkes, győzni akaró gyerkőc várta a rajtot vasárnap reggel a Móricz Zsigmond utcában. Ők öten egy teljes kört játszottak egymással, azaz itt is biztosan szembe került mindenki mindenkivel egyszer.

Az első öt mérkőzés után Ati állt az élen, így a junior kategória egyik elődöntőjét ő játék nélkül megnyerte. A másik elődöntőben pedig a szintén hat pontos Botond a lelkesedését olykor elveszítő Lócival mérkőzött. A végletekig kiélezett találkozón egy második félidős hálószaggató találat döntött, Boti Real Madridja jutott be a fináléba. A hölgyeknél a play off során az első kanyarban sor került a döntőre. A két hölgy mérkőzését egyetlen találat döntötte el, az így kialakult sorrend alapján 1. Horváth Réka, 2. Sebestyén Emma lett.

A junior kategória utolsó meccsén szembe került egymással a pénteki edzések királya és a vasárnapi edzések rákendroll rugója. Ők ketten általában csak bajnokságok során találkoznak egymással, hol máshol, mint a döntőben kell találkozniuk. A center pályán vívott utánpótlás fináléban aztán potyogtak a gólok. Ati egy szépen beadott szektor után megszerezte a vezetést. Botond visszahozva a reményeket pontos lövésével egalizált. Ati élt a kínálkozó lehetőséggel és újra megszerezte a vezetést. Botit hajtotta a kényszer, támadott, mert előre, az egyik kontrából viszont Ati szerzett gólt, ezzel eldőlt a mérkőzés, és eldőlt a végső sorrend is. Házibajnokságunk junior kategóriájában: 1. Kámán Attila, 2. Horváth Botond, 3. Sebestyén Lőrinc.

Hatalmas köszönet a gombozóknak, akik a vasárnapi családi ebéd helyett velünk tartottak és gomboztak. Legalább akkora nagy hála a szülőknek, akik engedték gyerkőceiket közénk, hogy velünk gombozzanak. És fejenként mindenkinek egy-egy köszi, amiért ilyen együttműködőek, gólra éhesek és szektorozni akaróak voltatok ezen a vasárnapon is.